Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2009

What the ... !

(Scheduled Post)

Assalamualaikum ...

Last few days ...
I phoned my friends ...
Ya lah ... long time I didn't phone them ...
As friends, we should keep contact ...
That's what we called Ukhuwah!

Well, what make me mad a little bit ...
They did asked me ...
"Wah! Banyak credit phone ko! Ada sugar mummy/sugar daddy tanggung ke?"
Pergh ...
Terus jek rasa panas telinga dan muka aku ...
Mana taknya ...
Since when I was in University ...
People keep on telling me the same thing!

I have no idea how they may think that way ...
I think I should make it clear here ...

Dear My Lovely Friends,
When I was in university ...
I got PTPTN loan ...
I got Scholarship Fund from Koperasi Sri Nilam Berhad ...
I worked part time at various departments at the university ...
Sumtimes my sister and my brother bagi duit ...
And when some of you saw a man with a Mercedes (Mercedes buruk! :p) came to university ...
He is my brother ...

I don't like dibela ...
Summore ... sapelah yang buta nak bela aku?

Those yang terin…

Kalau tak tolak arak, nak tolak apa lagi?

(Scheduled Post)

Assalamualaikum ...

Satu pengkongsian pengalaman dengan korang yang aku sayangi ...

Hujung minggu lepas ...
Aku keluar dengan kawan aku ...
Dah lama tak jumpa dia ...
Perjumpaan terakhir dengan dia November 2007 ...
Macam-macam kami borak ...
Akhirnya, kami borak pasal perempuan ... (topik biasa bagi lelaki)
Borak punya borak ...
Kawan aku pun keluar satu statement yang sampai sekarang aku ingat namun aku jadi numb ...

"Din, aku kalau gedik-gedik dengan perempuan aku tak kesah aka kaki perempuan ... pergi clubbing ... cuma arak je aku nak tolak ... Kalau tak tolak arak, nak tolak apa lagi?"

Entahlah, kata-kata dia ... terutama sekali ayat terakhir buat aku terfikir ...
Aku sendiri pun tak tahu apa yang aku fikirkan ...

Selama 23 tahun aku hidup ... aku tak nafikan ... banyak sangat cabaran aku dapat ...
Masa aku di Manila ... 24-7 days minuman rasmi kawan-kawan aku adalah arak ...
Kalau masa makan ... semua makanan haram ...
Malam-malam sampai pagi ... kasino ...
Balik jam 3 …

Universiti TOYOL?

(Scheduled Post)

Assalamualaikum ...

Aku baru jek habis test ...
Macam biasalah ...
Kalau dah nama nyer test/exam ...
Mesti ada toyol berlegar-legar ...

Betul atau tak ...
Tak kira *kos apa yang korang ambik kat U/Kolej ...
Engineering ke, pendidikan ke, business ke, law ke, medic ke ... apa2 je ...
Mesti ada toyol masa test/exam ...
Mungkin bukan korang yang pelihara ...
Tapi mesti ada toyol dalam dewan peperiksaan ...
Betul bukan?

Masa aku tengah jawab exam tadi ...
Even aku memang tak pelihara toyol hari ni ...
Tapi aku ternampak toyol-toyol dalam hall tadi ...
Banyak ...
So, aku terpikir ... secara mendalam ...

Sebab apa graduan-graduan U kita tak setanding graduan U luar?
--- jauh sangat persoalan yang aku bawak ...

Dekat sket ... kenapa banyak sangat kes bangunan-bangunan runtuh?
Tanah-tanah runtuh ...
Kenapa dulu pernah ada kes sorang hamba Allah ni pernah ter-menerima darah
di jangkiti HIV/AIDS ...
Pernah ada baby yang terpotong jarinya masa dapat treatment kat hospital ...
Apa lagi eh?
Banyak kan kes-…

News!

Assalamualaikum ...

I just received a news from mum. My grandma in Thailand is sick now. Next weekend, I'll go to Thailand to visit her. I do hope she's in good condition. Please pray for her k!

Take care!

ALAM Next Top Model (Gendut Version)

Assalamualaikum ...

Last wednesday and thursday we have to wear this so-called uniform ...
Huhuhu ... korang pikirlah sendiri ...
Adakah kami ni iras-iras ... Pak Guard Trainee, ALAM Next Top Model (Gendut Version) atau pun US Navy? Huhuhu ... Perasaan bercampur baur!
Apa-apa pun ... bangga tau dapat pakai macam ni! :p Proud to be ALAM Product! :p

- Pajang act as photographer! -
- Probosis Species kat tengah-tengah tu! - - Wanna be on top? (pinjam tag Tyra Banks, ALAM Next top Model (Gendut Version!) -

Unluckily, real Gendut dan sorang lagi geng 'Paras' ngah tido berdengkur dalam bilik! Nanti aku postkan gambar geng 'Paras' dan cerite disebalik 'Paras'! Assalamualaikum ...

I love you!

Assalamualaikum ...

Lama dah tak post kat sini ...
Well, pagi tadi aku baca one of my favorite blog, written by: hadi.
Same goes to him ...
My story about love is a little bit different compared to him ...

When I was 16 ... 8 Years ago ...
I used to be a moderate students ...
Achieve almost straight A's in PMR ...
Got an offer from few schools ...
I went there for a while ...
Since I got an operation ...
I came back to my old school ...
My home ...

I saw the tears came out from my mum's eyes ...
Once she sent me to that school ...
A tears of happiness, hope and her indescribable feeling ... of course I don't know ...

Once when I came to my old school ...
Im a lil bit lazy ...
Stess ...
Study is not my priority ...

Until one day ...
I went for camping ...
It was so tiring ... one week camping!
From the camp ... I went to school ...
From school I went home ...
At the same time ... I got a result for my chemistry paper (test) ... FAILED!
First thing crossed in my mind ... hungry!
Reach home ...
Looking …

GoOd MoRninG!

Assalamualaikum ...

Nothing much to say these few days ...
I have thousands of assignments ...
a few LCA's next week ...
a presentation today ... Synchronous Motor!
I Hate electrical subjects!
I start to diet again ... just having my luch ...
b/fast or dinner? a cup of nescafe ...
I start to jog again ... alhamdulillah ... 4.5km above!
Someone has introduced me to her gurlfriend ... just nak kenal jek ...
I called my friends in Sabah!
Seronok dengar cerite dorang! ... hope they are doing fine!
I YM with one of my junior masa kat SMKKL ...
kesian die ... she told me that i was the one who like to 'torture' my juniors ...
sorry lily! and for farid, thanks for reply my sms ... (he's also my junior)

kak ijan, dah bersalin ... baby boy! Congrats ...
Cik paridah ... she's in the right track ... sempat chat through phone with her almost 1 hour!
Apa lagi yang berlaku these few days eh?
Oh! I planned for a nest trip to Bali!
Tak tau lah ...
Kak Za phone me and let me know ... ticket ret…

Thailand ...

Assalamualaikum ...

Well, as usual, i dunt really like and not good writing so, i just put some pictures k ... however, the trip is ok for me ... me myself, the trip is more on surveying ... as I planned to travel to Bangkok next time ...

From the trip ... these are the things that I can conclude:
1. I getting know my travel mate much better ...
2. Getting experience and knowledge ... well it will polish ur communication skills, negotiation skills, braveness and maybe ur ketahanan melawan nafsu!
3. I can open up my mind ... see new things (not really as my mum is also Siamese)

Well, we dont really planned to go there ... its just a matter of 'trying' to see Thailand ...

We went there for only 2 - 3 hours ... with nothing in mind ... alhamdulillah, I used to get the transport to get in and out from there ...

-ensem uddin zul aneep tic(thailand)/abang uddin(thailand)-

-uddin man abang ensem (Umah Tic)/uddin (Thailand)-

-uddin zul aneep abang wey (Thailand)-

Well guys, FYI total cost for tr…

Current Political Issue ...

Assalamualaikum ...

Currently Im not about to post my trip to Thailand ... later ...
(betul ke english aku tuh? ...)

Well, these few days ... the whole country are so bz
talking about current politics 'weather' in Perak ...

I'm not really interest in politics ... but I was a student leader when
I was in university ...

A few comments I would note here:

1. As a rakyat ... I dun really trust my leader when they used to be 'lalang' (jump here and there)
2. When they used to jump from one side to another ... its seems like they are rude and 'sick' ... we choose them because of the party ... and some because of himself ... his leadership etc ... when they used to jump ... did they come and asked us first? They will not be there as a adun/ahli parlimen if we not vote for them ...
3. Its totally a WASTE of money and time!
4. I think some of us also might think that these peoples ada kebarangkalian untuk mendapat habuan dari mana-mana pihak ... mungkin!Mungkin juga tak ..…

Thailand, anyone?

Assalamualaikum ...

Woke up this morning, I went for jog ... again with anas ...
Then I'll heading to KB/Rantau Panjang/insyaallah, Thailand/Wakaf Che Yeh ...
Hopefully my friends and I are able to reach Thailand border at the right time and heading to Wakaf Che Yeh before the gate close!

As for me, I do hope there'll will be no problem faced by us especially my passport ... since I have a resident visa to Taiwan, unluckily I didn't use it at all!

Wish me luck k!

Insyaallah, I'll be upload the photos soon ...

By the way, i returned Nasrul Hadi missed call last nite ... I think I'll be in Kuantan on next week or next fortnight ... I need to meet the new MECHAPRO's Committee and help them a lil bit!

Wish to see my lecturers and beloved staffs there and so my friends!

take care!

Assalamualaikum ...

Ive been tag by Abang (gediks)

Rules: Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people..
(Tak kuasa aku nak buat seperti arahan tuh ...)

1) I AM ~ Mohd Hazaruddin Muhammad, from Kota Bharu, 24 Years old & Tak Merokok!

2) I really want to go to ~ Umrah with my parents ...

3) My favourite place ~ Home ... Kok Lanas
4) My favourite things ~ Handphone & Bantal

5) My favourite drinks ~ Teh Beng & Kopi

6) My favourite foods ~ Nasi Ayam

7) My favorite colour ~ Orange, Merah & Hijau

8) I live in ~ Batu Rakit now ...

9) I was born in ~ HUSM Kubang Kerian

10) School, College, Uni I attended ~ SKKL, SMKKL, SHAH Pekan, KMNS, UMP

11) My favorite story ~ Stefa Isle, HM Tuah Iskandar

12) These are my hobbies ~ Dreaming, TV & Make Friends

13) and I definitely dream for ~ House, Family, Car & Fabulous ... (Dunia)

14) mangsa tag seterusnya : Tak ada! Malas nak MENYUSAHKAN orang!

Assalamualaikum…

UMP PERLU DIBERI NAFAS BARU

KHUSYUK...sebahagian pelajar mendengar perutusan amanat 2009
yang disampaikan Dr Daing, semalam.

KUANTAN: Pengurusan dan pentadbiran Universiti Malaysia Pahang (UMP) perlu melakukan anjakan paradigma secara serius dalam usaha memastikan universiti itu tidak terus berada pada kedudukan lebih rendah berbanding institusi pengajian tinggi (IPT) lain di negara ini.

Naib Canselornya, Datuk Dr Daing Nasir Ibrahim, berkata keputusan setara tahun lalu jelas menunjukkan UMP masih belum mampu menyaingi dan menandingi IPT lain seluruh negara.

Menurutnya, keadaan itu kerana UMP lebih menumpukan kepada isu remeh-temeh seperti protokol dan kedudukan masing-masing.

“Ada kalangan pegawai tertentu tidak mempunyai kemahiran untuk kerja yang sepatutnya dilakukan selain tidak mementingkan waktu berkualiti apabila dibiarkan begitu saja. “UMP dilihat lebih fokus kepada majlis pelancaran, perasmian dan perjumpaan di merata negeri tanpa memberi penekanan kepada isu lebih penting termasuk kebajikan pelajar,” katany…

Durian RuNTUH Ku Di Pagi HarI!

Assalamualaikum ...

Hatiku riang tidak terkata ...
Balik KB last week aku dah settlekan fee RM100 untuk loan ku dan ...
RM255 untuk duty stamp loan ku ... haram! banyak gile!
Aku ingatkan CIMB Bank telah memakan duit ku ... rupa-rupanya rule baru ...
Pejabat Hasil Dalam Negeri telah naikkan duty stamp dari RM10 ke 0.5% dari loan ...
Tensen ... diriku tensen ...

Pagi ni, orang CIMB Bank called, diorang akan kreditkan balik lebihan RM245 ...
Sebab diorang p duty stamp agreement ku di Pajabat Tanah ...

Kesimpulan:
Aku tak paham sangat bab-bab ni ...
Tak kesahlah pejabat apa diorang nak bawak agreement aku ...
Asalkan ... aku dapat balik lebihan wang aku!
Terima kasih ... Khairul kat CIMB Bank Jalan Maju sebab tolong aku!
Gembira rasa di hati ... aku dapat durian runtuh!
Duit tu akan ku simpan ... ke Medan ... :P kalau jadi lerr!

Assalamualaikum ...

Trip to Medan!

Assalamualaikum ...

Hello, I just bought a return ticket to Medan, 6 - 9 March 2009, MAS.
Total ticket RM149.00 include the tax ... (KL-KB pun dah dekat RM200 one way tau!)

The stupid things about this Medan trip:
1. I never ever planned where to go in Medan
2. I'm not so sure dapat p atau tak ... since my final exam will be in the middle of March
3. Pergi dengan Abang ... Oh! Tidak! hahaha
4. Kalau dapat p, kami p ... kalau tak dapat p ... tutup sebelah mata jek ...
5. Kami beli tiket tanpa beli insurans ... untuk jimat dan berani mati!
6. I don't even told my family about this!

Good things:
1. I have to work a lil bit hard
2. I have to get prepare with every single chances might come ... dapat p ke tak dapat p ke ...
3. Getting to know Abang deeper ... best buat travel mate ke tak?
4. I have to save money ... betul2 saving!
5. Will get 1001 new experiences!

Whatever, tahun depan p Beijing insyaallah! I'll sure to get the best price for my dear gediks2 friends!

OK ... Stop here for a whil…