Skip to main content

Diet Hancur, Jus Buah Terbaik dan 52 weeks Money Challenge!

Assalamualaikum ...

Diet, hancur!!!
Hanya sebab bini aku buat puding telur kukus!
Sedap pulak!! 
Hari ini cuba balik!
Alhamdulillah!
10km run dah habis. 
Makan ok lagi. 
Tengah hari ni nak start kerja! 

Jangan mengalah! Cuba dan cuba!


Next, since smalam tak diet. Kita makanlah! So bini aku bawak p minum jus buah. So next time, memana kawan aku mai Melaka, boleh lepak chill sini. Amazingly murah dan sedap!!!

Kedai: Restoran D' Puteh
Tempat: Bukit Beruang, Melaka 


Last skali, korang semua mesti ada impian nak travel, beli barang mahal macam coach ke prada ke lv ke? 

Akupun sama! So next year hajat hati nak bawak dia dan baby backpack dari KL ke London. Tapi akan aku pecahkan ke beberapa bahagian. Maklumlah aku bukan kaya. Maka dengan ini aku nak suggest kat korang dan kepada aku sendiri, 52-weeks Money Challenge. 

Nak tahu detail, sila google! 
Tapi sebab dia trend skang ni. Better korang buat. Aku mampu share printscreen. Dan aku sendiri memanf simpan dalam bentuk gold. 1g sebulan. 


Yang mana korang rasa sesuai dan mampu buat ye! 

Demi masa depan korang dan keluarga korang! 

Take care! 

Comments

  1. Menariknya tips ini Cikgu! Saya backpackers tegar juga. Simpan dalam bentuk RM memang tak menjadi, sekarang simpan dalam bentuk gold juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Nusaibah, iye betul kalau simpan dalam bentuk duit actually agak merugikan especially bila nilai duit makin jatuh. RM1.50 boleh dapat air milo dua tahun lepas, tahun ni, banyak kedai dah charge rm2,00 untuk air milo yang sama! Bagi saya, simpan 1gram sebulan sudah memadai. Travel ke mana nanti?

      Delete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Patong Beach Phuket: Party Unlimited

I just comeback from Phuket last weekend. :)
It was awesome trip where I met few friends and enjoy the Loi Khratong & Full Moon Party!

Since it has been a very long time I didn't update my blog, so today Ill post about my recent trip: PHUKET!

15th November, 2013
Me and my travel buddy; Lanang took a bus from KL Sentral to KLIA via AirportCoach which cost us RM10.00. You have to know that the last trip from KL Sentral is at 1100 PM sharp. What if you can't manage to go to KLIA by bus? I mean you miss the bus? Well, just pay RM 35.00 for the KLIA Express.


Well, since we flew to Phuket on 16th November 2013 at 430 AM. We have ample of time to walk around at the KLIA and sleep! I prefer to sleep!

16th November 2013
Flight from KLIA departed around 430 AM and arrived at Phuket International Airport around 445 AM local time. Lucky our air carrier is MAS. Free beverage is compulsory for flight above 60 minutes!

From the Phuket International Airport we have to wait for few hours …

Marine Engineering Bridging Program

Assalamualaikum ...

DONE!
It would be the best word to describe when I'm done my 2-year training ...
2 years isn't easy path for me to walk through ...

Last week, I get back home after a few weeks struggle for my exams ...
Theory exam (Oral Exam) at MARDEP Port Kelang ...
MSCR exam (Marine Survical Craft & Rescue) at ALAM Melaka ...
and a few courses before and after the exams ...

Alhamdulillah ... I passed all the exams ...
Now, it is the time for me to apply for my CoC (Certificate of Competency) ...

2 years back ...
I remembered when one of the staff from my company said ...
'Your Degree is Useless ... You can burn it!'
Phewwww!
Just put yourself in my shoes ...
:p

When I was onboard ship ...
Some peoples discriminate me and my buddy ...
Just because we have a piece of paper ...
B.eng Mechanical is nothing to them ...
But then, its something to us ...

A few cadets argued about how much we earned per month ...
Nothing he shared with us ...
Help with hidden agenda ...
&
Worse to worse…

Terukir di Bintang!

Assalamualaikum ...

I just comeback to my hometown (Malaysia) since last fortnight ...
And Im so crazy about this song!

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu