Skip to main content

Pagi Jumaat Seminggu Sebelum Raya Haji

Assalamualaikum ...

Hari ni hari jumaat... weekend kalau kat pantai timur ... so kalau namanya weekend, semua orang tido ... boringkan? aku dari pagi tadi terjaga .... solat subuh, tgk berita 7.00 - 7.15am (TV3), then dok lepak dan layan laptop member aku ni ... (juga sedang tidur ... siap bunyi gigi lagi!).

Apa citer best? Oh ye korang ada tgk tak video yang link aku bagi kat sebelah kanan skrin korang tuh? Actually ia pasal satu ilmu perubatan yang di jalankan oleh orang Malaysia. Al-kisahnya, ada lah orang korea ni, diorang ni macam nak revealkan lah s/ada orang kita ni buat keje betul ke tak ... so dorang datanglah buat test kat orang Malaysia ni dan p revealkan kan Korea sana ... dan perbandingan di jalankan dengan menggunakan ilmu fizik dan trick ...

Then, kalau tak silap, kat Malaysia sendiri pun ada keluar pasal citer ni ... dalam rancangan di TV3. Baru jek 2 3 hari lepas, kalau tak silap dalam paper pun ada ... so, korang nak kata yang orang Malaysia ni penipu atau tak ... pandai-pandailah pikir! Aku tak hasut apa2! Yang penting, setiap dari kita di kurniakan akal fikiran untuk berfikir! Fikirlah kamu sementara mampu berfikir ...

Apa lagi? semalam jugak aku chat ngan member kelas aku dulu aka BOOLAT, pergh dah pakai NEO skang! hehehe aku dok pikir2 bilalah aku nak pakai kete? Dok sini elaun mmg tak banyak sangat pun ... nak buat list penggunaan wang lagi etc ... poning2! Tapi takpelah, asal pandai uruskan duit!

To my best buddy, JANG ... skang ngah dok kat pelantar ... thanks call aku guna fixed line pelantar tuh ... HP dia tak bley bawak ... (Safety Purpose) ... keep in touch brother!

Oh, to my best buddy yang sama-sama p KOREA tahun lepas ... aku tak sabar nak jumpa korang, di bawah ni, aku advertisedkan pasal aktiviti kita k!

--------------------------------------------start message---------------------------------------
Hye everyone, How's life?

It's nearly end of 2008, hopefully everyone is happy with their life and succeed in what ever your doing, working or studying.

There is suggestion from our friend Mr Uddin to have a short trip to Genting this coming ** december 2008.

All koreivians are invited to join the trip. It would be so pleasant and happening to meet everyone since our last visit to Korea.

The ticket fee is about RM49 including the bus trip and outdoor activities.

Venue: Genting and we gather first at Putra, Terminal Gombak. Ride the bus together.

Everyone need to financially support their own food, no treat from anyone okay.

Anyone have anything to ask please dont hesitate to call the moderator ok, or our bos Mr bashori and his bodyguard Mr uddin.

P/s - for gals you can stay at my house.
for boys you have to discuss it with your bos and his bodyguard.

Posted By elliashah to KOREA EDUCATIONAL VISIT PROGRAM 2007

--------------------------------------end of message-------------------------------------------

Ada apa2 lagi aku nak kasi tau? Nantilah aku tambah2 sket post ni nanti petang k!

Kepada semua, hayati lirik di bawah ni k:


New Sakha - Ingatlah Allah


di waktu kaya ingatlah pada Allah

di waktu miskin ingatlah pada Allah

di waktu sehat ingatlah pada Allah

di waktu sakit ingatlah pada Allah


kerjakan perintahNya

jauhi laranganNya

itulah orang yg diingat Allah


banyak yg kaya lupa pada Allah

banyak yg miskin jauh dari Allah

banyak yg sehat lari dari Allah

banyak yg sakit meninggalkan Allah


itulah orang yg sombong kepada Tuhannya

tidak kenal kepada Allah


ingatlah wahai manusia

semua kan kembali pada Allah

ingatlah wahai manusia

hidup matimu di tangan Allah


di waktu sehat ingatlah pada Allah

di waktu sakit ingatlah pada Allah


banyak yg kaya lupa pada Allah

banyak yg miskin jauh dari Allah

banyak yg sehat lari dari Allah

banyak yg sakit meninggalkan Allah


itulah orang yg sombong kepada Tuhannya

tidak kenal kepada Allah



Lirik lagu New Sakha - Ingatlah Allah ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 New Sakha - Ingatlah Allah.


My name is Hazzard and my God is Allah!

-Engr Hazzard

Comments

Popular posts from this blog

Patong Beach Phuket: Party Unlimited

I just comeback from Phuket last weekend. :)
It was awesome trip where I met few friends and enjoy the Loi Khratong & Full Moon Party!

Since it has been a very long time I didn't update my blog, so today Ill post about my recent trip: PHUKET!

15th November, 2013
Me and my travel buddy; Lanang took a bus from KL Sentral to KLIA via AirportCoach which cost us RM10.00. You have to know that the last trip from KL Sentral is at 1100 PM sharp. What if you can't manage to go to KLIA by bus? I mean you miss the bus? Well, just pay RM 35.00 for the KLIA Express.


Well, since we flew to Phuket on 16th November 2013 at 430 AM. We have ample of time to walk around at the KLIA and sleep! I prefer to sleep!

16th November 2013
Flight from KLIA departed around 430 AM and arrived at Phuket International Airport around 445 AM local time. Lucky our air carrier is MAS. Free beverage is compulsory for flight above 60 minutes!

From the Phuket International Airport we have to wait for few hours …

Marine Engineering Bridging Program

Assalamualaikum ...

DONE!
It would be the best word to describe when I'm done my 2-year training ...
2 years isn't easy path for me to walk through ...

Last week, I get back home after a few weeks struggle for my exams ...
Theory exam (Oral Exam) at MARDEP Port Kelang ...
MSCR exam (Marine Survical Craft & Rescue) at ALAM Melaka ...
and a few courses before and after the exams ...

Alhamdulillah ... I passed all the exams ...
Now, it is the time for me to apply for my CoC (Certificate of Competency) ...

2 years back ...
I remembered when one of the staff from my company said ...
'Your Degree is Useless ... You can burn it!'
Phewwww!
Just put yourself in my shoes ...
:p

When I was onboard ship ...
Some peoples discriminate me and my buddy ...
Just because we have a piece of paper ...
B.eng Mechanical is nothing to them ...
But then, its something to us ...

A few cadets argued about how much we earned per month ...
Nothing he shared with us ...
Help with hidden agenda ...
&
Worse to worse…

Terukir di Bintang!

Assalamualaikum ...

I just comeback to my hometown (Malaysia) since last fortnight ...
And Im so crazy about this song!

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu