Skip to main content

How stupid I am in Medan ... (3)

Assalamualaikum ...

Today is my second day here ...
I discover a lot of weaknesses about this trip ...
Insyallah this will lead to a better trip sooner dan jugak good back packers ...

What I had discovered?
1. From previous post I did tell you guys that I have totally not planned the trip well ...
Not at all sebenarnya! I found out that the best book/reference that we need to have is ...
Lonely Planet Travellers Guide Book! Because of both of us really decide all the things here based on our kepala hotak jek ...
2. We moved to the new hotel ... masyaallah ... panas banget! Sumpah ... then carik2 punya carik ... kat manalah foreigner duduk ... rupanya kat satu area ... aku tengah online skang ni penuh dgn foreigner ... dan sewa hotel area sini ... paling mahal 100 000 rupiah! Kalau nak yang murah ... hanya balik tido (dah nama traveller, buat apa lepak bilik jek) ... ada yang harga 40 000 rupiah!
Masyaallah ... dan paling mengejutkan, semua hotel yang mat salleh ni duduk adalah hotel-hotel yang telah di advice dalam buku tadi! Menyesal tak beli ... pengajaran!
3. As a traveller, macam aku ni, siam melayu, walaupun aku bermuka asian ... better kalau stay di area foreigner jugak (tempat mat salleh) sebabnya ... kita akan bersatu! Contohnya, petang tadi aku lepak di Sun Plaza, plaza paling up to date kat Medan, tetiba mat salleh ni tanya aku jam berapa dah ... dalam english ... aku jugak jawab dalam english .... tak ada jam ... dia terkejut dan tanya aku local ke? Aku jawab yang aku Malaysian ... then dari situ kami sempat borak sikit2 ... macam sama-sama Malaysian ... sebabnya apa? kami sama-sama foreigner ... so mmg kami kene bersatu ...

Conclusion:

Sebelum travel makesure spend at least one week to read and makesure to stay or mingle around dekat kawasan sama-sama traveller!

Hari ni aku makan KFC ... korang tau tak ... rupenye sini punye menu lain sket dan harganya murah sket! Aku cube satu menu tu namanya .... Yukini Rice tak silap ... MCD pulak ... harganya sama jek dgn Malaysia, tapi ... ada menu yang sediakan nasi!

Apa lagi nak cerita? Nothing much larrr ... the best thing about today ... I'm getting stronger and from now on ... I know the step to travel well ... as back packers ... Ilmu tuh penting! Alhamdulillah!

Take care!

Esok kami nak pindah hotel yang ada travellers ni ... dan nak buat assignment yang tak siap ...

Assalamualaikum ...

Comments

  1. jangan lupa beli buku banyak-banyak dan baca banyak-banyak dan amalkan banyak-banyak... jangan pula simpan kat rak banyak-banyak... :P~

    ReplyDelete
  2. Salam,

    Waduh2..jalan2 di medan ya..enjoy urself k

    I'm in JB now. Dh seminggu balik tp ni baru berkesempatan baca ur blog n dh lama tk online.
    Hope 2 see u soon.

    Miss Tym

    ReplyDelete
  3. salam,

    Shila, aku beli buku ...
    1. Temukan aku dalam istikharahmu ...
    2. Panduan seks dan islami ...

    La Tahzan aku tak mampu nak beli ... tebal sangat w/pun harganya cume 105 000 Rupiah ... (hard cover)

    Miss tym,
    C u there k!

    Take care!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Patong Beach Phuket: Party Unlimited

I just comeback from Phuket last weekend. :)
It was awesome trip where I met few friends and enjoy the Loi Khratong & Full Moon Party!

Since it has been a very long time I didn't update my blog, so today Ill post about my recent trip: PHUKET!

15th November, 2013
Me and my travel buddy; Lanang took a bus from KL Sentral to KLIA via AirportCoach which cost us RM10.00. You have to know that the last trip from KL Sentral is at 1100 PM sharp. What if you can't manage to go to KLIA by bus? I mean you miss the bus? Well, just pay RM 35.00 for the KLIA Express.


Well, since we flew to Phuket on 16th November 2013 at 430 AM. We have ample of time to walk around at the KLIA and sleep! I prefer to sleep!

16th November 2013
Flight from KLIA departed around 430 AM and arrived at Phuket International Airport around 445 AM local time. Lucky our air carrier is MAS. Free beverage is compulsory for flight above 60 minutes!

From the Phuket International Airport we have to wait for few hours …

Marine Engineering Bridging Program

Assalamualaikum ...

DONE!
It would be the best word to describe when I'm done my 2-year training ...
2 years isn't easy path for me to walk through ...

Last week, I get back home after a few weeks struggle for my exams ...
Theory exam (Oral Exam) at MARDEP Port Kelang ...
MSCR exam (Marine Survical Craft & Rescue) at ALAM Melaka ...
and a few courses before and after the exams ...

Alhamdulillah ... I passed all the exams ...
Now, it is the time for me to apply for my CoC (Certificate of Competency) ...

2 years back ...
I remembered when one of the staff from my company said ...
'Your Degree is Useless ... You can burn it!'
Phewwww!
Just put yourself in my shoes ...
:p

When I was onboard ship ...
Some peoples discriminate me and my buddy ...
Just because we have a piece of paper ...
B.eng Mechanical is nothing to them ...
But then, its something to us ...

A few cadets argued about how much we earned per month ...
Nothing he shared with us ...
Help with hidden agenda ...
&
Worse to worse…

Terukir di Bintang!

Assalamualaikum ...

I just comeback to my hometown (Malaysia) since last fortnight ...
And Im so crazy about this song!

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu