Skip to main content

CoNCLUSiOn ...

Assalamualaikum ...

Kronologi ...
30hb Bash datang umah aku ...
semata-semata adik aku nak kawen ...
ambik cuti tu ... BD? tak dapat datang
aku pun tak paham, katanya bakteria die rosak ...
Kena buat experiment balik ...

31hb Kenduri adik aku kawen ...
Kenduri secara kecil-kecilan jek
Tak ramai pun ... dalam 400 - 500 orang jek
Kepada kawan-kawan aku, mintak maaflah ...
Tak terjemput ... famili abah aku pun tak semua di jemput
Belah mak, dalam separuh adalah datang ...
Orang2 kampung aku jek ...
Tapi alhamdulillah, kami pakai catering...
Mak aku kata katering ni superb ...
Makanan ok dan service pun ok ... so, aku advive warga-warga
kelantan tuk ambik tempahan dari diorang ni ... :p


*www.dmutiaramacatering.blogspot.com

1hb Hari yang penat sangat!
Maklumlah sehari (31hb) aku dan bash dan satu famili sibuk urus situ sini ...
Summore, my makcik2 jemput aku p Satun, Thailand ...
Orang mengantuk ... bantal plak diberi ...Alhamdulillah ... aku P!
Passposrt aku pun lambat lagi habis ... (May 2011)
Malam ni plak, aku ngan bash kuar p KB ... sampai2 jalan2 sket then p PCB ...
kami tidur dalam kete dari kul 1-2pg ... huhuhu then p kopitiam jap ...
P airport PC terus balik ... sampai umah dalam kul 3 lebey ...

2hb - 4hb Aku di Kuala Perlis ...
Kami 5 buah kereta bergerak ke sini ...
Nak hantar adik ke rumah pengantin lelaki ... di Kodiang ...
Kami sewa di PUTRA BRASMANA HOTEL, Kuala Perlis ... kami ambik 5 bilik ...
Satu bilik 2 - 3 orang je ...
Hotel ni kira ok lah ...
Nak makan ada kat depan tu, nak lepak2 ada bistro (hehehe not my taste pun bistro ni)
then dekat jugaklah dengan Kodiang ...
Kalaulah aku sorang ... aku tak ambik hotel ni ...
Takat nak tido jek ...
Tapi sebab bawak parents so takpelah ...
Lagipun bukan aku yang bayar! hahahah

Lagi, aku cari Mangga Harum Manis ... belum sampai musim dia lagi ni ...
Aku call Syahadah ... dia kata dekat taman ular ada jual ...
Jadi aku gerak ke sana dalam 20km ... dapatlah mangga ni ... rm10 sekilo ...
Beli dua kilo jek ... sebab kat umah dah banyak ... nenek aku bawak dari Thailand ...

Anyway, hari ni dah nak gerak balik Kok Lanas ...
Hope perjalanan balik ni ok!

Esok dah mula kelas tusyen kat bebudak SMK Kok Lanas ...
Kene p gym, kene start kelas berenang (jadilah aku ni macam dugong!)
Dan ... kene diet balik! Hahaha aku makan sampai tak ingat ...
Tensionnyer!

Conclusion: Kene Diet Balik!

Assalamualaikum ...

Comments

  1. nanti aku bgtau apa resepi2 siet aku k!

    salam

    ReplyDelete
  2. that normal, first month i kat kelate after report duty kat sini berat dah naik satu kilo..mana tak nyer everyday pagi, petang n malam sokmo nasi berlauk, tak pun nasi kerabu or nasi dagang,,huhu that was the special of kelantan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Patong Beach Phuket: Party Unlimited

I just comeback from Phuket last weekend. :)
It was awesome trip where I met few friends and enjoy the Loi Khratong & Full Moon Party!

Since it has been a very long time I didn't update my blog, so today Ill post about my recent trip: PHUKET!

15th November, 2013
Me and my travel buddy; Lanang took a bus from KL Sentral to KLIA via AirportCoach which cost us RM10.00. You have to know that the last trip from KL Sentral is at 1100 PM sharp. What if you can't manage to go to KLIA by bus? I mean you miss the bus? Well, just pay RM 35.00 for the KLIA Express.


Well, since we flew to Phuket on 16th November 2013 at 430 AM. We have ample of time to walk around at the KLIA and sleep! I prefer to sleep!

16th November 2013
Flight from KLIA departed around 430 AM and arrived at Phuket International Airport around 445 AM local time. Lucky our air carrier is MAS. Free beverage is compulsory for flight above 60 minutes!

From the Phuket International Airport we have to wait for few hours …

Marine Engineering Bridging Program

Assalamualaikum ...

DONE!
It would be the best word to describe when I'm done my 2-year training ...
2 years isn't easy path for me to walk through ...

Last week, I get back home after a few weeks struggle for my exams ...
Theory exam (Oral Exam) at MARDEP Port Kelang ...
MSCR exam (Marine Survical Craft & Rescue) at ALAM Melaka ...
and a few courses before and after the exams ...

Alhamdulillah ... I passed all the exams ...
Now, it is the time for me to apply for my CoC (Certificate of Competency) ...

2 years back ...
I remembered when one of the staff from my company said ...
'Your Degree is Useless ... You can burn it!'
Phewwww!
Just put yourself in my shoes ...
:p

When I was onboard ship ...
Some peoples discriminate me and my buddy ...
Just because we have a piece of paper ...
B.eng Mechanical is nothing to them ...
But then, its something to us ...

A few cadets argued about how much we earned per month ...
Nothing he shared with us ...
Help with hidden agenda ...
&
Worse to worse…

Terukir di Bintang!

Assalamualaikum ...

I just comeback to my hometown (Malaysia) since last fortnight ...
And Im so crazy about this song!

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu