Skip to main content

Kenapa kenapa dan kenapa?

Assalamualaikum ...

Aku baru balik dari Satun, Thailand ...
Melihat Pesta Songkran ...
Mandi air terjun di Ban Buketa ...
& Family Gathering ...

Aku dah mengembara ke Filipina, Indonesia & Thailand ...
Aku tinggal di Malaysia ...

RON 95, Petrol, di Petronas berharga RM1.80 seliter ...
Di Thailand, rata-rata yang aku perasan ...
RON 95, Petrol, RM 3.50 seliter ...

Tapi ...

Makanan di Thailand jauh lebih murah!

Thailand: Nasi Campur satu lauk:RM2.50/RM3.00
Malaysia: Nasi Campur satu lauk:RM3.00/RM3.50

Thailand: Mee Tomyam:RM3.00
Malaysia: Mee Tomyam:RM4.00

Perkara yang sama aku perasan di Filipina & Indonesia ...
Walaupun harga pertrol diorang 100% lebih mahal dari kita ...

Lagi satu, memandangkan hampir semua sepupu aku di Thailand jadi cikgu ... aku comparekan gaji mereka k ...

Fresh Grad:Cikgu:Thailand:Jumlah Gaji bawah RM1000.00
Fresh Grad:Cikgu:Malaysia:Jumlah Gaji lebih kurang RM2000.00
Tapi masih tak cukup nak hidup kan? (Malaysia)

Sedangkan, gula kat sana pun harga RM2.30 sekilo dan di sini hanya RM1.60 ...

Ada pakar ekonomi atau mahasiswa yang boleh terangkan kenapa terjadi?

Comments

  1. omg, banyak nyer beza rate gaji n cost of living kat sana..bagus ek you..siap study n come out with the comparison..but that is good..if tak rakyat mesia tak pernah berfikir utk bersyukur dgn apa yg ada kan?

    ReplyDelete
  2. dalili, this is what we called life ... hehehe bile travel kita tgk sekali orang2 di sana ...

    thanks for comment

    ReplyDelete
  3. hope you dont mind with all my comment,,,just want to share and exchange some input mengikut pandangan peribadi seseorg individu yg berbeza.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Patong Beach Phuket: Party Unlimited

I just comeback from Phuket last weekend. :)
It was awesome trip where I met few friends and enjoy the Loi Khratong & Full Moon Party!

Since it has been a very long time I didn't update my blog, so today Ill post about my recent trip: PHUKET!

15th November, 2013
Me and my travel buddy; Lanang took a bus from KL Sentral to KLIA via AirportCoach which cost us RM10.00. You have to know that the last trip from KL Sentral is at 1100 PM sharp. What if you can't manage to go to KLIA by bus? I mean you miss the bus? Well, just pay RM 35.00 for the KLIA Express.


Well, since we flew to Phuket on 16th November 2013 at 430 AM. We have ample of time to walk around at the KLIA and sleep! I prefer to sleep!

16th November 2013
Flight from KLIA departed around 430 AM and arrived at Phuket International Airport around 445 AM local time. Lucky our air carrier is MAS. Free beverage is compulsory for flight above 60 minutes!

From the Phuket International Airport we have to wait for few hours …

Marine Engineering Bridging Program

Assalamualaikum ...

DONE!
It would be the best word to describe when I'm done my 2-year training ...
2 years isn't easy path for me to walk through ...

Last week, I get back home after a few weeks struggle for my exams ...
Theory exam (Oral Exam) at MARDEP Port Kelang ...
MSCR exam (Marine Survical Craft & Rescue) at ALAM Melaka ...
and a few courses before and after the exams ...

Alhamdulillah ... I passed all the exams ...
Now, it is the time for me to apply for my CoC (Certificate of Competency) ...

2 years back ...
I remembered when one of the staff from my company said ...
'Your Degree is Useless ... You can burn it!'
Phewwww!
Just put yourself in my shoes ...
:p

When I was onboard ship ...
Some peoples discriminate me and my buddy ...
Just because we have a piece of paper ...
B.eng Mechanical is nothing to them ...
But then, its something to us ...

A few cadets argued about how much we earned per month ...
Nothing he shared with us ...
Help with hidden agenda ...
&
Worse to worse…

Terukir di Bintang!

Assalamualaikum ...

I just comeback to my hometown (Malaysia) since last fortnight ...
And Im so crazy about this song!

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu